2024-11-23 0 浏览
《Arte by Padaria - 尖沙咀》海港城成日都会有不少小店摆Pop up同有啲小Bakery 进驻,前几日行过海洋中心位置见到一个新既kiosk摆左个圆碌碌既波出黎好吸睛👀原来系Arte by Padaria 首创既法式可颂夹心球😍Bakery 仲同时登陆喺K11 Art Mall添,法式可颂夹心球睇落好大粒好好玩咁,于是我就买左一个朱古力软心既番屋企试下,仲买多左件合桃配Lotus 焦糖脆饼既软曲奇试下🤭除咗软曲奇同埋可颂夹心球外,呢度仲有冻西饼同埋冻达可以选择,卖相好靓😉下次有朋友生日就可以顺便试吓啦💁🏻‍♀️流心黑朱古力可颂球 $45返到屋企夜晚煲剧嘅时候稍为焗返热佢黎食,外皮经过焗过之后带有少少牛角包嘅感觉,但系原来里面系蛋糕来的,配上流心黑朱古力酱,食落唔会太甜腻,一件都几饱下,两个人share食应该会好啲🫶🏻个人建议一定要加热食先至有留心嘅效果,同埋个外皮会再脆香少少🤏💁🏻‍♀️Lotus 焦糖合桃曲奇 $45本来都几钟意食呢一个焦糖饼,所以见到佢哋用咗来做软曲奇就更加吸引啦😍食落有好香嘅焦糖味,咬落香软有少少烟靭嘅感觉,会返杯热茶做下午茶就最适合不过啦
《Arte by Padaria - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️流心黑朱古力可颂球 $45