2005-08-27 81 浏览
本来食完饭谂住去敬诚街试木槺布甸既,但系我个fd突然话想食雪糕㖞,咁Haagen-Dazs又最近㖞,所以就去左呢度食lu,我睇左好耐,发现有一个有少少似火燄雪山既物体啦,咁就叫左o黎试嘞,我唔记得个雪糕叫咩名,好似同火燄雪山咁上面有一层好似白色既cream/蛋白既物体啦,内里包住四球雪糕,再有好多生果伴碟,有好多芒果汁既,之后由一个(我认为)新o黎既姐姐上枱既,上枱时佢用火机点着左佢手上既一杯酒,之后淋左落我既雪糕上,我估o个度既酒有成200ml到啦,少少着火咁law,之后我就试左一啖,发觉好辣咁,因为d酒好似好高酒精度咁,之后d酒就入哂d芒果汁&底层既蛋糕度,整体都好好食,但系就俾d酒影响到law,我无乜点食到底既cake,所以整体都好好,我觉得个姐姐应该唔好倒咁多,同埋问一问人地钟唔钟意咁多酒law~(因为我本来谂住食得入口既,应该唔会好重酒味law)