2019-06-06
第一,未食就已经留意到,呢间茶记好兴未执好枱就入座,其实等多一两分钟个客唔会走,反而你坐低见到张枱咁样真系无左第一个观感,见到之后入几枱都系咁,但我就无事ge。第二,出餐真系好快,基本上繁忙时间,枱枱都唔洗四五分钟就有野食,似快餐。其实第一次食,讲翻野食先,一个三杯鸡煲$68加饭加饮品再加$12,唔算平,份量唔系特别足料,但白饭系够,味道都够,但鸡件系劲多肥肉,几失望下,谂住食洋葱捞汁食白饭,又油到好有罪恶感......另外仲有豉椒免治牛肉炒饭底,色水好够,但其实无乜味,仲似乎好多味精,好口渴,最重点问题系,汁同饭比例基乎系一比一,湿到爆,个汁好味就话啫⋯⋯唉,成程最开心系饮到杯好饮ge冻柠茶。最后,可能运气唔好先拣中无咁好食ge菜色啫,但已经影响左我好大机会唔会再黎食。