2024-09-01
姪女讲咗好耐话想食蟹,今日终于带佢嚟食之前已经试过嘅蟹庆嚟到嘅时候咁啱做紧$398/1套餐,就选择咗呢个。首先嚟咗个柚子蟹肉沙律,沙律菜配上酸酸甜甜嘅酱汁仲有柚子超级开胃,感觉即刻可以拎住成只蟹咬🤣前菜二点就系三文鱼同埋鲷鱼,食材都超级新鲜,三文鱼劲厚劲鲜甜,而鲷鱼肉质都好肥厚超钟意呀🩷跟住就到松叶蟹肉三文鱼籽蒸蛋,(食完成餐饭问姪女最钟意边样,竟然话系呢个蒸蛋…激死🤣)蒸蛋蒸得超滑,而且入面嘅蟹肉三文鱼子同埋蘑菇配超级好味🫶🏻🫶🏻🫰🏻下一度就系我最期待嘅黄金烧鳕场蟹脚,蟹脚嘅上面feel到有蟹膏嘅味道,而且感觉唔使额外嘅调味单独蟹嘅已经超级鲜甜,啖啖肉之余肉质都好正❤️❤️❤️食到差唔多龙虾尾天妇罗就嚟啦,炸得超酥脆,而且外皮粉浆好薄,完全唔觉得腻,呢个都啖啖肉 哦耳shi🤣🤣,而且仲有南瓜,番薯,秋葵嘅天妇罗,每个都系日料店嘅质素,好味反而有惊喜嘅系豚肉芦笋卷,配上特调嘅酱汁,豚肉包住芦笋芦笋消除咗豚肉嘅油腻,一啖一个完全唔系问题,最后我仲食晒所有酱🥹🫶🏻而个鲷鱼白汤只可以用一个字形容,就系鲜,而汤入面仲有鱼片豆腐同埋啲菇,超级鲜甜,啱啱食嘅消一下滞仲有一个蟹黄瀑布饭,明明已经饱到上心口
仲有一个蟹黄瀑布饭,明明已经饱到上心口但因为太好食依旧一啖一啖摆落咀😭🤣饭,上面本身铺蟹籽同埋蟹膏,可以好有仪式感咁到碗蟹黄入碗饭到,打卡一流啊🫶🏻
而甜品就以抹茶布丁结束呢餐饭,布甸超级软滑,为呢餐饭好好咁作结,写到呢度已经想再去食多餐🥹👍🏻