2011-04-05
第一次想去揾呢间店,但系行左内街,所以揾唔到,经朋友指点,原来就系对正马路,而且而家外面有棚架围住,好容易认得出!门面真系好靓!而家俾d棚架遮住徙晒了︰(一入到去,女店员就好nice咁同我讲,现成o既蛋糕只有某几款,其他都要订造,不过唔紧要啦,反正我都系想试一试先,就买件cup cake size o既黎试下啦!原来每款cake都有唔同味,例如系原味蛋糕配芒果馅,绿茶蛋糕配栗子馅,而我就拣左个朱古力蛋糕配朱古力脆脆馅,一件38蚊,店员仲好细心咁帮我包好,有个靓盒,有条丝带,仲有个纸袋仔,比起paul lafayet的更精致!离开后同朋友一齐share左个蛋糕,味道okay呀!一直都觉得外表太靓o既蛋糕都系唔好食的,但呢个都唔错,不是太甜,唔会觉得好漏!值得一试!其实店舖开o系兴华街果个位,真系好少人会路过,唯有靠专登去揾,但我觉得呢间舖真系好有诚意,所以专登上黎推介俾大家,如果有咩纪念日呀生日果d,都不妨黎订个蛋糕,或者就咁买件cake都好,女孩子一定钟意呢d style!佢仲有个website,大家可以参考下︰www.cake2.com
门面真系好靓!而家俾d棚架遮住徙晒了︰(