2022-05-06
Weekday同老公下就2pm 去呢间食铁板烧。环境都叫做宽敞,当时冇乜其他客人。我哋叫左个皇牌套餐。首先上左个和风沙律、面豉汤同三色刺身,呢几样野食嘅质素就不提也罢(系最平民食肆嘅质素)。毕竟醉翁之意不在洒,呢d side dishes 质素就算麻麻地都可以包容嘅。老虎大虾🍤:咬口爽脆、蒜头加上酱汁系个铁板上面抄啊抄抄啊抄、虎虾够晒大只咬囗非常充实,虽然系冰鲜虾仍不失虾味。酱汁嘅配搭又刚刚好,吾会太抢虾味,整体滋味。南非鲍鱼:大大只爽口弹牙鲍鱼,独特嘅味道加上喺铁板上面烧,带少少烧焦味但系又好清新。法国鹅肝:Standard水准和滋味,因为鹅肝本身一个咁好嘅食材基本上上得铁板烧都会系好食,而今餐个鹅肝大小都系可以嘅,好味和牛烧+茶美豚茶美豚呢个品种嘅猪猪嘅饲料都好讲究架!佢地系食橡果长大,又会系饲料中加入绿茶叶,令佢地嘅肉质细嫩无渣,富肉香却不膻。一般猪肉都会煮到十成熟,而呢只靓猪猪七成熟就可以入口㗎啦,而且肉质嫩滑鲜甜。日式炒饭今餐炒饭嘅酱汁仲加咗之前上的虎虾嘅虾膏落去炒,干身炒饭粒粒分明,很滋味总体来说,性价比很高的一餐,但份量不是很足够,如果是胃口轻大的朋友,吃完也未必够饱!可
我哋叫左个皇牌套餐。
老虎大虾🍤:
南非鲍鱼:
法国鹅肝:
和牛烧+茶美豚
日式炒饭
总体来说,性价比很高的一餐,但份量不是很足够,如果是胃口轻大的朋友,吃完也未必够饱!可能胃口较大的朋友要另外再散叫一些配菜才足够饱!