2019-04-02
荃湾路德围有唔少小食同台式野饮,但系我要讲既依间铺系近期好hit既小食店,开系路德围附近一个好暗既转角位到。-戏棚蚝饼(细)$30虽然话系细size,但如果一个人食既话都够晒饱👍🏻,蚝饼既炸粉唔会落得太多,唔会怕食落成啖都系粉咁。除此之外,蚝粒亦都落得唔算姑寒,每一啖都可以食到一两粒蚝仔😈。加埋辣酱同埋甜酱真系超级正!-香爆虾米炒肠粉 $25肠粉可以拣辣度同埋落唔落芝麻,今次试左小辣都好够辣味🤩。成盒炒肠粉好够镬气,加埋xo酱非常之惹味。肠粉炒完之后唔会好干争争咁,仲系好滑。-炸烧卖(六粒)$10事关食完上面果两样野我都已经好饱,所以都系叫左六粒黎试。食完之后好后悔食咁饱食唔到多啲炸烧卖,因为真系好好味呀!!!啲炸蒜炸到有少少脆又唔会太干吸收晒啲豉油超级超级正,钟意食蒜既一定会好钟意食。炸烧卖炸得亦都唔会好干身,感觉上比较似系煎,但都好香口。
戏棚蚝饼(细)$30
戏棚蚝饼