2021-02-09 35 浏览
可怜嘅我地滞留咗喺香港已经一年啦!好想去日本,我唔贪心食返碗热辣辣嘅拉面就满足🥺间餐厅叫面屋丸京,咁就食碗以店名为名嘅丸京拉面!未食已经觉得正!丸京拉面哗!花开富贵咁样样,新年食够晒好意头😂日式叉烧好似花瓣咁铺满系碗边,左边3大块叉烧,右边3块真叉烧(慢煮叉烧),两个口感好唔同,真叉烧经慢煮后,肉质依然香滑,食落好过瘾。汤底浓汤味道浓郁,配上京葱、荀,口味更清新,唔错!豚骨拉面黑蒜油汤黑蒜味道不错,如果黑蒜油多啲就更正正!一上碟香味扑鼻。�肥鬼话睇住师傅喺我哋面前用机切日式叉烧切到薄薄一片片,好治愈wo🤣流心蛋虽细小,胜在蛋香味浓,入口溶化,满足唷!日式拉面方圆状且软硬度适中,肥鬼啜啜下就啜光光晒,系太好味定系太肚饿🤪?我哋最惊喜嘅系手工煎饺,之前学包日式煎饺,用薄皮包满多多肉,煎后肉汁依然,的确唔容易!几好😋去唔到日本,瞌埋眼食拉面顶住先😛......#chantaljj深水埗#chantaljj日本菜 #chantaljj拉面 #深水埗美食

可怜嘅我地滞留咗喺香港已经一年啦!
好想去日本,我唔贪心食返碗热辣辣嘅拉面就满足🥺

间餐厅叫面屋丸京,咁就食碗以店名为名嘅丸京拉面!

未食已经觉得正!

丸京拉面
真叉烧经慢煮后,肉质依然香滑,食落好过瘾。
汤底浓汤味道浓郁,配上京葱、荀,口味更清新,唔错!

豚骨拉面黑蒜油汤

流心蛋虽细小,胜在蛋香味浓,入口溶化,满足唷!

去唔到日本,瞌埋眼食拉面顶住先😛
#chantaljj深水埗
#chantaljj日本菜