2018-05-05
见新开既呢间泰国餐厅未试过 所以同屋企人去试试佢!三个人但叫左好多野食🤤因为全部都好想食泰式凤爪 - 爸爸大赞个汁好味 平时唔食得辣既佢竟然都食到呢个汁 可能因为太惹味所以完全忘记左辣🤣凤爪好味不过略嫌硬左少少泰式猪手 - 超lum超入味!食到停唔到口!香叶肉碎炒饭 - 呢个饭值得大赞!味炒得好均匀 虽然系炒饭但唔油 饭唔会痴埋一旧旧 粒粒刚好!超惹味!十分推荐!冬荫公汤(大) - 我地三人食饭 问侍应细既够三碗 大既五碗左右 咁我谂住嗌大既都系有两个人要饮多碗都ok 点知最后系可以够7-8碗😂饮到劲饱 口味方面系香港人既口味 汤唔稀 味精味都几浓 煲耐左会愈黎愈咸 但重口味既我系觉得ok既!😋圣子一只 - 嗌一只黎试下水温先haha 爸爸表示好食!下次可以再嗌多啲!总结 基于宝林食黎食去都系个啲 难得有啲新既好味菜 所以会再黎食既!
泰式猪手 - 超lum超入味!食到停唔到口!