餐厅: 鯉魚門海鮮酒家
资讯:

2023-08-24 1097 浏览
鲤鱼门发展到而家已经成为咗海鲜美食区,提起新鲜海鲜,绝对第一时间就霖起哩度😋今晚随机嚟到呢家店,唔知道系唔系事头🤣反正就超级热情招呼,见我影相热情介绍,仲话可以拎起只大龙虾合照🤣🤣条条游水新鲜,睇到都流晒口水,仲会话而家喺休渔期食乜嘢好之类😋哩度要自己拣好海鲜然后加工,大家都知道我系无饭女人,所以对呢些真嘅唔在行🥲好彩同事头话我哋大概霖住食几多钱,哩度里面帮我哋搞定,啱好影完相翻去就有得食😋🐟真系埋位就开始类似厨师发板模式,成条东星斑肉质嫩滑鲜甜,上嚟仲问咗需唔需要帮手整开👍🏻冇腥味非常新鲜,对于我哋平时少食鱼嘅人竟然都整条食晒😋🌊鲍鱼超大一只,只需简单嘅做法,保持原有鲜味,仲非常嫩滑弹牙😋蛏子啱啱喺出面已经睇啱咗,没霖到记著我嘅喜好,超大一只唔贵,肥厚嫩白,配上酱汁十分惹味😋🐚花螺加咗紫苏叶同酒一起煲简直太好食!螺后面完全冇沙,清理非常干净!🦀️避风塘炒蟹,姜葱蒜蓉嘅香辣味沾满蟹肉块令人越食越上头!🦞椒盐濑尿虾,外酥里嫩,仲有成条虾膏,香脆入味,回味无穷😌🦪上嚟成串生蚝,喺面前淋上秘制火焰汁,视觉超赞!生蚝超新鲜😋后面仲俾咗碗吉身虾汁,可以点住食,不过我都系钟意直接嚟,𠮶个味道超正!可
好之类😋

🦀️避风塘炒蟹,姜葱蒜蓉嘅香辣味沾满蟹肉块令人越食越上头!

🦞椒盐濑尿虾,外酥里嫩,仲有成条虾膏,香脆入味,回味无穷😌

🦪上嚟成串生蚝,喺面前淋上秘制火焰汁,视觉超赞!生蚝超新鲜😋后面仲俾咗碗吉身虾汁,可以点住食,不过我都系钟意直接嚟,𠮶个味道超正!可惜上菜嘅服务员唔知道大厨点调制🤣

餐前嘅青瓜、期间仲有绿油油嘅菜心、菠萝咕噜肉、扬州炒饭就唔一一写啦🤣超级丰富,就系炒饭上得迟,真系食唔落完全冇郁过,就打包翻去食😂

起初仲觉得唔够食,后面试咗超多嘅嘢瞬间觉得份量按人头掌握得啱啱好!最后埋单真系超乎想像,上咗咁多菜都预咗可能会超出预算怕比人㓥,但系!竟然比我哋俾佢嘅金额仲要低🤩平时都听人讲食海鲜海鲜价,呢次真嘅赚到咗😭全程好食,服务跟足,仲有汤同饭后水果送🤤事后埋单仲同我哋讲都系普通料,如果多人食嘅话可以仲正,期待下一次过嚟,哈哈哈哈哈😋