2024-03-31
晏昼系尖沙咀按完摩就到下午茶时间喇, 见到好大间既龙城冰室有下午茶食就入去LU呢段时间唔多人, 2个人都坐到4人位, 坐得好舒服好阔落呢~~难得系下午茶时间就梗系叫下午茶啦~~套餐包热饮, 冻饮+$3, 特饮+$9餐牌里面除左下午茶之外仲有好多其他食物.....特厚花生酱西多 $37外观金黄酥脆,两层多士之间有好浓厚嘅花生酱口感酥脆可口,食完都唔会觉得腻~脆炸鸡脾沙律 $42鸡脾即叫即炸,外皮卜卜脆,鸡肉嫩滑多汁 沙律就系杂果沙律黎~招牌酸菜鱼配白饭 $68酸菜鱼都几大份,鱼肉份量好多,几抵食鱼肉白嫩鲜美又冇骨龙城炒米粉 $55炒米粉上面铺满了各种配料,例如芽菜,大葱,红萝卜丝,仲有火腿虾仁等炒米粉够弹牙,韧度适中,连埋配料一齐食口感丰富韩式泡菜牛肉炒饭 $68每一啖都感受到炒饭嘅香味同泡菜嘅微辣口感,牛肉肉质鲜嫩~ 仲附有一件荷包蛋添红豆冰特饮好大杯好抵饮㖞!! 红豆份量好多,口感软糯菠萝宾治钟意菠萝嘅朋友一定要叫呢杯!! 有好多菠萝粒, 配埋七喜好fresh呀
难得系下午茶时间就梗系叫下午茶啦~~
套餐包热饮, 冻饮+$3, 特饮+$9
餐牌里面除左下午茶之外仲有好多其他食物.....
特厚花生酱西多 $37
外观金黄酥脆,两层多士之间有好浓厚嘅花生酱
口感酥脆可口,食完都唔会觉得腻~
脆炸鸡脾沙律 $42
招牌酸菜鱼配白饭 $68
酸菜鱼都几大份,鱼肉份量好多,几抵食
鱼肉白嫩鲜美又冇骨
龙城炒米粉 $55
炒米粉够弹牙,韧度适中,连埋配料一齐食口感丰富
韩式泡菜牛肉炒饭 $68
红豆冰
特饮好大杯好抵饮㖞!! 红豆份量好多,口感软糯
菠萝宾治