2021-04-27 74 浏览
Chicken salad 有少少麻油香,雅支竹 artichoke 味道系咸酸为主,第一次食都几有趣系腌制过嘅,即系好似腌青瓜果类嘅蔬菜咁样。令整体沙律嘅味道提升。鸡肉比较干味道偏淡串烧牛脷 烧牛脷烧得好香,一口咬落去唔会un, 都几弹牙,似香肠皮嘅硬度。冇平时食牛脷𠮶种好核突嘅感觉。味道调得10分好,平时食牛脷都要主要系咖喱牛脷,但今次用烧烤嘅方式,有惊喜。香料都几多,上面嘅酱似系蜜糖芥茉,成件事好夹。价钱好抵食,虽然只系小菜,但有成两串!每旧牛脷都系实实在在嘅肉,一d肥嘅多余部分都无,劲抵。Spinash ravioli 菠菜西式芝士饺重口味,汤汁都好高质好浓味,有海鲜味,配料有洋葱碎等配料,而其他就讲唔出。整体来讲好美味无谂过咁高质,舖仔细细,咁犀利嘅呢间Octopus squid ink linguini少少辣,重口味,好正。好重蒜,有d偏油,但墨鱼汁好多好正,自己整成日都唔识调味,因为墨汁本身无味仲有d cream嘅质感,超正啰Virgin mojito 好香薄荷味,少少甜,无酒精版本Berry smoothie,饮落劲似milk shake但无雪糕,超健康!完全以为系加咗

令整体沙律嘅味道提升。鸡肉比较干味道偏淡

串烧牛脷

Spinash ravioli 菠菜西式芝士饺

无谂过咁高质,舖仔细细,咁犀利嘅呢间

Octopus squid ink linguini

仲有d cream嘅质感,超正啰

Virgin mojito 好香薄荷味,少少甜,无酒精版本
Berry smoothie,饮落劲似milk shake但无雪糕,超健康!完全以为系加咗雪糕!平时唔饮yogurt 嘅我都好钟意!

好好坐,灯光有d暗,几好feel
望到少少厨房入面,睇到厨师煮野嘅认真同细心

Creme burlee性价比平过出面甜品
见到厨师对最后装饰𠮶条薄荷叶好执著,拣咗几条都唔啱心水,好细心,好有要求,即刻只系装饰嘅作用,都要求咁高