2020-05-22
返左工咁耐,明明就系公司格离,今日先真系去试下e间!虽然话个店铺位置冇乜民居, 但都要排队,不过都系等左10分钟左右就入到去了~ (左)蜂蜜柠檬爱玉冻 ($29)(右) 冬瓜茶 (跟餐加$10)哈哈特别嘅我,系将蜂蜜柠檬爱玉冻,叫咗热饮。虽然一开始好怀疑,会唔会好甜/好酸/好浓味咁,但最终都系调配得超好味!推介怀旧卤肉饭(少) ($30)细细碗,但好足料嘅卤肉饭因为有叫其他小食,所以e个size就好足够了。红烧牛筋牛腩面 ($48)份量都十分充足,我特别钟意e个汤底岩晒d唔太钟意好浓味汤底嘅人!清清地得黎又有牛肉汤嘅味道~肉松起司蛋饼🥞 ($32)盐酥鸡 ($35)原来餐厅另外四款蛋饼只限六点前供应好彩夜晚都仲有一款!不过。。如果可以再多多多多d芝士就好啦最想推介嘅系盐酥鸡除左因为佢个大细好适合一口份量之外,仲系新鲜炸出嚟,热辣辣芋圆仙草豆奶 ($39) 餐厅用咗豆奶,感觉上健康啲而且味道冇咁甜,亦都唔会遮盖左芋圆嘅味道。芋圆好弹牙,不过我最钟意嘅都系珍珠!哈哈总括而言,饮咗三杯嘢饮,食咗3个小食,仲有饭同面!再加埋甜品,都系二百几蚊!好值得再帮衬
(左)蜂蜜柠檬爱玉冻 ($29)
(右) 冬瓜茶 (跟餐加$10)
怀旧卤肉饭(少) ($30)
红烧牛筋牛腩面 ($48)
肉松起司蛋饼🥞 ($32)
盐酥鸡 ($35)
芋圆仙草豆奶 ($39)
总括而言,饮咗三杯嘢饮,食咗3个小食,仲有饭同面!再加埋 甜品,都系二百几蚊!好值得再帮衬