2020-02-22
咁啱今日嚟到元朗,就谂起之前朋友介绍过有间台式牛肉面好好食, 听讲仲好多人排队㗎。 可能我哋好彩喇,我哋嚟都一入去就有位唔洗等。我哋叫咗两碗红烧牛肉面,同埋一客肉松皮蛋豆腐。 呢度好多嘢食嘅价钱都平过出面, 冇谂过唔使60蚊可以食到一碗牛肉面。 出面闲闲哋都要七八十蚊啦。 嘢食好快就嚟到喇, 个肉松皮蛋豆腐嘅豆腐好香滑,豆味好香浓,配埋啲酱汁、肉松、皮蛋同埋香葱一齐食,真系非常之正! 食到停唔到口! 50蚊嚟讲份量都唔细,两个人或以上 share会好啲。食完前菜食牛肉面啦,大大碗, 牛肉份量唔少㗎, 肉质较林,好容易咬得开,牛肉都几香,啲面条又够弹牙, 啲面索咗啲香浓嘅汤汁好好食! 呢个价钱真系冇得输,咁好食都竟然只系58蚊。如果下次再有机会嚟元朗,我都会想再嚟食呀! 佢牛肉面仲有干拌嘅款式,唔知好唔好食呢?