2018-05-29 70 浏览
呢日同朋友喺旺角倾完嘢忽然想食放题,喺兆万楼下见到呢间嘅poster价钱好抵食,Open Rice上面又有好多好评今次就一于拣呢度帮衬下。餐厅挂满日本风格的旗帜,墙上亦画左日本风格嘅壁画,主题鲜明。凭传单入座可以喺生蚝刺身、日本海胆、特选雪糕中三选一,我哋都系海胆控,当然拣海胆啦!海胆新鲜唔腥、入口即化、味道浓郁!由A - R,一共有十几大类食物可以拣我同朋友都好钟意食刺身,今次当然唔例外,叫左十几款刺身一大盘,带子、鲍鱼片、虎虾、甜虾、松叶蟹棒、北寄贝、希灵鱼……等等,其中嘅带子非常鲜甜、松叶蟹棒爽甜有蟹味、虎虾爽甜弹牙,款款都好新鲜,真系食呢个刺身盘都够回本,迷你软壳蟹手卷,软壳蟹松化加上脆口的紫菜,好味!温室bb露笋天妇罗同温室南瓜天妇罗嘅炸酱都好松脆,食落唔会油腻。芝麻海哲,酸酸味味充满芝麻香,口感爽口弹牙,食完天妇罗食呢个刺激下味蕾又可以再战江湖。日本七味鸡软骨粒,爽脆得嚟辣辣地,食下一粒食下一粒,不知不觉就KO晒成兜了。盐烧鲭鱼,鱼皮烧到好香口,鱼肉juicy又唔腥,好味!盐烧牛舌,表面脆口,入面嫩滑好够牛味,赞!有好多款饮品、甜品任食,仲有两款榴莲味嘅雪条任食,身为榴莲控

海胆

由A - R,一共有十几大类食物可以拣

刺身拼盘

迷你软壳蟹手卷,软壳蟹松化加上脆口的紫菜,好味!
迷你软壳蟹手卷

温室bb露笋天妇罗 & 温室南瓜天妇罗

七味鸡软骨粒

盐烧鲭鱼,鱼皮烧到好香口,鱼肉juicy又唔腥,好味!
盐烧鲭鱼

盐烧牛舌,表面脆口,入面嫩滑好够牛味,赞!

盐烧牛舌

有好多款饮品、甜品任食,仲有两款榴莲味嘅雪条任食,身为榴莲控嘅我又点会错过。

呢度食物唔错,价钱又好抵食(任食2个钟每人二百蚊唔洗),坐得都好舒服,值得畀个like佢!
海胆
刺身拼盘