地址-御名轩天后电气道22-52号金殿大厦1楼适逢铜记有半年一度大减价的活动,血拼完毕后拖住疲惫的躯壳,同一堆战利品去酒楼度大快朵颐,好好回顾刚才的盛况。💋冰镇南非鲍鱼,佢系个木盒里面铺满左冰粒,垫住D鲍鱼,保证够冻,做法好有心思又实用,佢应该用豉油加埋芥末制成,味道辣辣地,好开胃,食落都几弹牙,唔错。💋京式片皮鸭半只,佢预先皮好左皮至上碟,但每块皮面积都唔细,数量又刚好,烧得好脆身,油份都好足,配埋京葱,青瓜条一齐食,中和返油腻感,几好。💋大闸蟹,呢个秋凉时份当然系食大闸蟹啦,虽然细细只,但膏份量都唔讲得笑,以呢个SIZE黎讲算尽左佢一生的努力了,为左报答佢,我地只好慢慢细味品尝,蟹膏味道鲜甜好食,配埋醋一齐食,凸显佢的层次。💋八味豆腐,佢细细粒咁,一口一粒刚刚好,炸得外脆内软,加埋七味粉系面,所以加埋系八味挂XD,佢份量都好足,如果钟意饮酒的话,我相信都系一道唔错的佐酒小食。💋沙巴龙趸(一斤),条龙趸都好大条下,应该几足秤的,唔会话蒸得太耐,嚡晒,冇咩细骨,可以放心食用,鱼肉都几滑下,鱼味出众,又有鲜味,。
地址-御名轩
天后电气道22-52号金殿大厦1楼