2012-02-12
唔想食连锁快餐店,但又想拣平靓正嘅tea set,喺openrice搜寻附近有咩好去处,俾我发现呢间七重天!记得以前食过佢D扒餐和dinner set,反而tea就未试过,见佢有张餐牌post左出黎,一睇之下,哗,真系估唔到七重天tea set价钱比去开嘅茶餐厅同埋连锁快餐店平,而且小食、三文治、沙律餐、公仔面/米粉餐、粉面焗饭都有,的确有好多款式拣,我急不及待,一于拉埋朋友去! Total $38又坐得舒服,个男侍应有礼貌有耐性,而且又不厌其烦回答我地嘅提问,真系好好!我地会再帮衬! 法兰西多士+热奶茶($18):金黄色外层,满满的花生酱馅,唔"火农"之余仲食到鸡蛋味,搽埋牛油点埋糖浆,味道唔错! 鱼柳沙律+热咖啡($20):要赞赞件鱼柳,佢炸浆适量,所以外层唔会太厚或食落成旧粉! 而鱼柳本身又唔腥唔干唔老,食得出佢嘅鱼鲜味(冇雪味),very good! D杂果沙律够冻而沙律酱又多又捞得匀,仲有适量薯仔喺入面添,加埋两片蕃茄,整体上,无论味道同卖相一D都冇欺场!