2020-05-28 82 浏览
同屋企人行完荔枝角唔算好肚饿 但又想食下野 见到呢间黄小店 门口有大大个牌推介古早鲁肉饭 望落去很吸引 而且只要$29 劲抵食舖头入面见到很多黄色小memo 睇得出老板很支持香港人 我哋叫咗卤肉饭 红油抄手 同埋杯绿茶拎返屋企慢慢食个鲁肉饭出到嚟真系好吸引 意外地都几大碗下 鲁肉有唔少 饭都比左几多下 闻落去好香 食落去好有鲁肉味 系𠮶种沉沉地 唔会好寡 却唔会太咸 而且好有肉味既鲁肉 啲饭配住鲁肉 同埋肉汁真系食得几滋味另外叫咗红油抄手 觉得水准不错 作为饭余小吃恰到好处 最后 很喜欢他家的绿茶 原先买完想起有咖啡冇买有啲后悔 但系一饮佢啲绿茶完全是自己喜欢的味道 是那种不会甜 也不会很涩 但系很有绿茶味 不是那种感觉很调味剂冲出来的味道 饮落去非常解渴不错的餐厅
同屋企人行完荔枝角唔算好肚饿 但又想食下野 见到呢间黄小店

舖头入面见到很多黄色小memo 睇得出老板很支持香港人