2021-04-08
位于毓华街马路边既小店铺 街舖冇门 所以环境一定称唔上干净架喇🥲一路食会有好多人路过亦有好多等紧位/外卖既人望住 有啲尴尬感😳只有4张台仔 加埋应该坐到十个左右既🥸听闻对熟客几好 但对生客就.....🥶﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 香茅猪扒捞檬 32$ / 香矛牛肉捞檬 34$三十几蚊碗捞檬黎讲 佢都算抵食 又大碗 𩠌又多 👏🏻但系个檬粉就好普通比较碎 好在佢个汁取胜 食得出同出面个啲唔同 加左黑椒粒 系自家制有诚意啊😋牛肉就好嫩滑 唔会好似食紧柴咁🥰而猪扒香茅味好重 但就有啲啲干 小小肥肉都冇 食落口就比较dry🥲﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎ 牛油鸡翼 (半客) 43$佢既牛油鸡翼 真系好出色🤩 完全系惊喜🤤🤤🤤即叫即炸 上台超级香脆 第一啖咬落去已经有牛油蒜味 再咬系超入味 唔系剩系个面有味架 系连入面都有味 出色😻!!!!Fat9超级推介 必食啊喂👍🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 越式粉包 39$好小见 基本上我系冇见过😳粉皮好有水份同弹性 应该系即叫即蒸再包🤭🤭面头放满葱同炸蒜 整个配合very nice 而个馅系猪肉碎加木耳 食落味道系唔差 但Fat9略嫌个馅就有点平凡 冇咩特别之
位于毓华街马路边既小店铺
听闻对熟客几好 但对生客就.....🥶
☞ 香茅猪扒捞檬 32$ / 香矛牛肉捞檬 34$
✎ 牛油鸡翼 (半客) 43$
☞ 越式粉包 39$
食落味道系唔差 但Fat9略嫌个馅就有点平凡 冇咩特别之处🤔
✎ 炸虾饼 (半客) 41$
虾饼味道卖相都系基本野 黎黎去去虾饼都系咁既样架喇😹佢既外层炸到好松脆 咬落去都弹牙既👏🏻咬开可以食到同见到虾肉 成件事不失不过😼
↬味道: ☻ ☻ ☻/5
↬服务: ☻/5
↬环境: ☻/5
📍 越式阿肥美食 (慈云山)
慈云山毓华里16号地下6号舖