2018-12-22
好推介!~高汁日式居酒屋同朋友去铜锣湾行街街,行经登龙街附近,有个姐姐比左张传单,系一间新开既居酒屋既午市套餐。系香港真系比较无咩食到居酒屋,难得姐姐诚意推介,就决定一试~点知一试难忘!风流居酒屋既午市套装主要有三大类,海鲜丼、和式丼饭、鱼/牛/豚肉定食套餐我同朋友仔两个人各自叫左一个套餐。我就叫左滑蛋煮猪柳丼 ($88),而套餐已经包括左一个小钵、沙律、味噌汤同埋我地可以额外再追加唔同既小食/丼/面,小食既价钱太约加 ($15-25)到而丼/面类就大约加 ($15-6) 到,如果几个朋友仔一齐来食~相当之抵食。滑蛋煮猪柳丼系我想像唔到既好食!绝对系平时食到既~更加~更加好食!首先猪柳炸得刚刚好,炸浆薄而脆,又唔会太油腻,而且外脆内软 咬落去仲有肉汁流出来,同埋口感松软!滑蛋既部份都相当好出色~滑蛋之中混合左洋葱同埋酱汁,十分鲜甜~而且十分软滑,厨师手势好好!!可以话我人生之中食过最好食既滑蛋煮猪柳丼!而贪心既我仲加左 地狱拉面($25),地狱拉面好似辣版既担担面甘,上面有一层肉碎煮成既酱汁,食落去不会太辣 但香味十足!同埋仲加左 日式饺子($20),依个饺子相当之正,皮既部份 煎到卜
我同朋友仔两个人各自叫左一个套餐。
同埋仲加左 日式饺子($20),依个饺子相当之正,皮既部份 煎到卜卜脆
但入面仲系好JUICY,再加埋店家既酱汁~好惹味哦!
而我既朋友就叫左,盐烧时令海鱼 ($128),老实讲~好耐无食过甘高汁既盐烧鱼,我偷左少少来食,鱼皮既表面 盐香味十足,绝对唔系死咸果种 而系咸香果种。而入面既鱼肉仲系好鲜嫩,我偷左一啖之后…转个头,我朋友已经清晒条鱼!!
绝对可以ENCORE既铺头,估唔到传单姐姐果然好推介!下次来铜锣湾可以再食~而且每人都系 $100 - $150 到,相当抵食!!!