2024-10-16 82 浏览
今日同朋友一齐去一间日式文青咖啡店打卡,见你间舖头咖啡几出名,同埋啱晒我哋钟意去啲静静地嘅地方,享受吓叹吓一杯咖啡,好写意。我叫咗一杯黑芝麻燕麦奶🩷🩷🩷🩷🩷佢呢杯黑芝麻味燕麦奶,估唔到都几夹,因为我𠮶日饮唔到咖啡,所以就试吓呢杯。出奇地又几好饮,而且佢芝麻味都几出,好够香,佢个燕麦奶都好好饮👍🏻我朋友叫咗杯flat white 🩷🩷🩷🩷🩷我朋友话佢𠮶杯咖啡豆味劲香😂一上枱我同佢已经闻到,而且饮落有少少坚果嘅香味🤩同埋佢苦得来又够回甘。佢话系佢钟意嘅咖啡口味。👍🏻👍🏻我听闻呢间bagel都比较出名,我就叫咗一个伯爵茶无花果乳酪味🩷🩷🩷🩷🩷出奇四佢个无花果同伯爵味都几夹,加埋乳酪味甜甜酸酸好开胃。同埋可能佢即叫即整热,可以食到热辣辣嘅bagel,真系好食好多。因为有啲肚饿嘅关系,我再叫多咗一个香蕉核桃蛋糕🩷🩷🩷🩷🩷。呢个我觉得真系好好食,虽然佢个卖相平平无奇,但系食落香蕉味好浓,而且配埋啲合桃粒粒几有咬口👍🏻整体嚟讲呢间Cafe相当有惊喜😍,唔单止嘢饮好饮,啲嘢食都真系有惊喜。我见都好多附近嘅员工落嚟买咖啡。我想言之佢间舖头嘅咖啡都keep到一定水准,有机会再嚟试吓其他bagel同咖啡。五

我叫咗一杯黑芝麻燕麦奶🩷🩷🩷🩷🩷

我朋友叫咗杯flat white 🩷🩷🩷🩷🩷

五个心心为最高分
阿啡 (鲗鱼涌)
鲗鱼涌海光街26-36号太丰楼地下2号舖