2019-10-07 151 浏览
今日一放工同时就约我去美孚食饭我哋不约而同都喺美孚返工所以就一齐约去美孚食日本嘢 我哋去咗美孚兰秀道一间日本舖叫贺喜里面好简单好舒服入到去我哋叫咗一个刺身拼盘名叫东京杂锦鱼生盛亦都叫了一个贺喜蛋包饭及贺喜招牌卷三本!鱼生好新鲜点起他配上的酱汁及 wasabi 简直完美无穷我之前都去过好多寿司店食寿司这间嘅寿司咁新鲜 好似置身于日本当中而蛋包饭里面好丰富蛋好juicy包住里面嘅馅料简直回味无穷 至于这个 贺喜招牌卷更是令人垂涎欲滴鳗鱼非常之鲜甜包上一卷卷的饭里面有牛油果将牛油果的鲜鳗鱼的甜包在一起点上少少 wasabi 最后最令我惊喜的是糖水这个南瓜甜品简直回味无穷朋友赞叹不绝