2023-11-16
今日去挑战生蚝海鲜🦞好尽兴啊!总共叫咗10只生蚝,店员温馨提示顺时针方向食用,就可以由最淡食到最浓味1️⃣O Tia Maraa Pearl,咸味比较少,系清甜嘅感觉,外型都比较细小2️⃣Masses,法国既生蚝,肉质较薄身,鲜甜又够爽口3️⃣Speciales de claire 有丰富海水味,先咸后甜而且外型瘦长,蚝肉呈有奶白色4️⃣Cocallos 入口有清新海水味,特点系带子位十分鲜甜 5️⃣Gillardeau,可以话系爽、脆、甘、甜~好大只~蚝肉肥美结实而呈弹性脆口,蚝味细腻有层次,最初是海水味,然后是香浓蚝味,徘徊喺口腔久久不散跟住再叫咗啲刺身🌊车厘蚬, 呢款刺身比较特别, 蚬肉口感结实爽脆, 几有弹性仲有蚬味都几浓郁,肥美鲜甜,还有回甘鲜甜味,点少少豉油都好好味 🌊北海道带子,好厚肉而且够鲜甜🌊北海道活赤贝,刺身外表呈橙红色、带光泽,食落肉质爽厚,鲜味十足食完啲冻嘢,个身都有啲冻,所以食返啲熟食就岩岩好!法式鹅肝多士$198,呢度菜嘅层次好丰富,最底层嘅系香脆嘅蒜蓉包,中间系黑醋,而最高就系非常肥美嘅鹅肝,三种唔同口感同味道加埋一齐,超级满足😚🤩蒜香蚬肉意粉 $238 ,热辣辣嘅意粉,配合
2️⃣Masses,法国既生蚝,肉质较薄身,鲜甜又够爽口
跟住再叫咗啲刺身
🌊北海道带子,好厚肉而且够鲜甜
食完啲冻嘢,个身都有啲冻,所以食返啲熟食就岩岩好!
蒜香蚬肉意粉 $238 ,热辣辣嘅意粉,配合新鲜嘅海鲜,蒜蓉味好足够~鲜味十足~两个人食啱啱好食晒!
跟住叫多两杯嘢饮,最近饮咗好多酒,所以叫杯果汁健康啲!
Fruit Juice - Apple
Fruit Juice - Guava
番石榴汁又几浓郁几好饮,酸酸美味