2018-01-20 799 浏览
收工之后去左元朗行下街,顺便买外卖回家食小妹就唔太钟意食日本野,但系行过一田见到胜手丼都有d 人龙围住,所以就驱使左我既好奇心去望下因为我系第一次黎买,大家原谅我系个大乡里呢个鱼生饭既形式就好似车仔面咁,唔同既系呢度毎样𩠌计钱既,唔同料就唔同价钱呢度有好多款式既,自由选又好百搭,想要几多就叫几多,十分好~因为小妹我好钟意食贝类同埋想食海胆,所以呢度埋单就九十几,如果唔食海胆其实系会平好多的另外仲要左两块鱼,我钟意白肉既鱼,但系咩名我就忘了首先要一赞既系呢度既鱼生全部都好新鲜呀!!连带子呢d 味道比较淡既贝类都食到带子味道,好好味,又大粒又厚肉海胆都系好鲜,个质感唔会好似梅梅地咁,好似啫喱咁既texture,海胆味都算浓其实基本上见到呢碗野都知佢系乜野味,只要系新鲜呢都唔洗点解释同形容个味道不过呢度俾既wasabi 好攻鼻,唔好落太多呀,因为我唔小心落多左之后好多饭都食唔到⋯⋯
收工之后去左元朗行下街,顺便买外卖回家食

因为我系第一次黎买,大家原谅我系个大乡里

另外仲要左两块鱼,我钟意白肉既鱼,但系咩名我就忘了

首先要一赞既系呢度既鱼生全部都好新鲜呀!!

题外话/补充资料: 呢度既店员好好人呀!非常之nice!明明只系俾钱拎野走,但系d 店员都会好nice 咁同你笑,系一个好好既用餐经验
2017-12-08