2015-10-03 4286 浏览
好钟意食teppanyaki, 觉得唔系斋食, 成个过程就好似一个show咁.今次又系呢位厨师先生serve 我地, 睇佢既表情就知佢好nice, 出场时有同我地打招, 适当时会了解你既需要, 又会介绍下递上既食物, 我地倾计佢又唔会左住你.我点左牛肉套餐, 老公就点左厨师套餐 (套餐详情可参考餐厅website既menu). 牛肉套餐可以点牛柳或者西冷, 第一次食, 谂住tenderloin系正野, 自从有次食过薄烧后, 就念念不忘. 我都唔知食薄烧系咪无咁识食, 但系我就系钟意薄烧香口d.  我选medium rare, 充满油香既牛肉, 包住spring onion 同埋干蒜, 外脆内juicy, 好正. teppanyaki 另一个有趣既地方就系可以学埋cooking, 老公既set入面有银鳕鱼, 煮法系先煎再放日本酱油、大吟酿、白酒同洋葱焗一阵, 保留到鳕鱼既细滑. 大虾约4,5吋左右, 切左4粒到, 煎虾果时好香.仲有炒杂菜(椰菜,芽菜), 炒饭(充满牛油香味既炒饭) 同面豉汤, 星期日天朗气清望到出面阳光仲有小小香港公园既绿草, 感觉真系好relax, 好满足.

Green Salad
牛肉薄烧
大虾约4,5吋左右, 切左4粒到, 煎虾果时好香.
题外话/补充资料: 今次仲用左恒生咭既85折优惠, 无得储golden circle, 但平左百几蚊, 觉得好鬼抵.
2015-09-06
庆祝纪念