2024-08-21 2032 浏览
今晚食间好少少嘅居酒屋…“渔正居酒屋”喺佐敦C2出口行十零廿步就去到呢间装修成间日本居酒屋嘅餐厅。除咗装修日式,佢好多位都好似Tatami咁要除鞋,非常有当地风味。而家喺OpenRice订位仲有7折。睇住个Menu,刺身生蚝熟食串烧乜都有,咁我哋梗系乜都叫啲😂。先嚟个”象拔蚌刺身” - 爽口到无话可说“烧鳕鱼干” - 极之香口,美味无比,衬啤酒一流,系今晚嘅surprise“活石蚝” - 够晒肥美,佢仲做咗啲豉油调味,一贯入喉“柚子汁牛脷沙律” - 新鲜爽甜,牛脷唔会韧,数量又多“串烧” - 佢主要嘅串烧都系廿零蚊串,其实几抵食。当中比较特别嘅系烧猪肝、七味猪腩串,其他如鸡翼、鸡软骨、猪颈肉等都有水准。“清酒煮蚬” - 同一般店舖比,佢嘅酒味更香更浓,蚬亦新鲜大只,但几乎俾屋企人一人食晒🥲”煎猪肉菜饺子” - 几大只几香口,正常发挥“烧三文鱼头” - 隐世美食,油份极多,但又厚肉,仲有个汁可以点,亦系今晚嘅surprise之一!嘢食种类多到呢,好似叫极都仲好想叫落去咁😂。集合环境/嘢食/味道/气氛于一身,兼且地铁站一出就系。渔正,可以稍稍减轻日本瘾吧!
今晚食间好少少嘅居酒屋…

“渔正居酒屋”

先嚟个”象拔蚌刺身” - 爽口到无话可说

“活石蚝” - 够晒肥美,佢仲做咗啲豉油调味,一贯入喉

“柚子汁牛脷沙律” - 新鲜爽甜,牛脷唔会韧,数量又多

”煎猪肉菜饺子” - 几大只几香口,正常发挥

嘢食种类多到呢,好似叫极都仲好想叫落去咁😂。
2024-08-21