2021-11-16
印象中第一次系柴湾食野,睇完戏之后就上左黎熟食中心二楼食野。本身都几中意食大排档,中意大排档d野食够镬气,而且多款式简。坐低落单后,有个唔知系老板定职员都非常nice,见到同d客都有倾有讲,都系做街坊生意。档口见到养左两只猫,见到d职员都好爱锡佢地,猫猫都肥肥地,睇黎生活得都唔错。💟冰镇八爪鱼BB($83)配埋豉油同芥辣,见到d八爪鱼都几靓,全部都系完整一只,无甩头甩骨,食落有口感。而且食落口真系冻既,试过出面食d个名叫冰镇,但又唔冻。💟柴湾荷叶饭($108)份量都多,入面有冬菇等,其他唔系好食得出系咩黎。但争咁d荷叶饭既香味,觉得如果加返d虾米同多d肉会香口吸引d,多返d口感。💟大澳虾酱鸡煲($92)有d失望,岩岩上枱都闻到少少虾酱味,但食落就食唔到有虾酱味。入面有少少火腩、冬菇同腐竹,食落无咁斋。到走既时候,d职员都好nice同我地讲拜拜。感觉都唔错,如果食物再出色d就更加好啦。
💟冰镇八爪鱼BB($83)
💟柴湾荷叶饭($108)
💟大澳虾酱鸡煲($92)