2019-08-28
峰寿司今日同女朋友放假 去咗南昌站上盖嘅新商场 VWalk行街! 虽然喺屋企附近,但咁耐以嚟都未食过峰寿司,所以今日就特登试吓!南昌站尼一间峰寿司,座位舒适,平日下午不用排队就能轻松入座!峰寿司既menu同落单都要用佢提供嘅ipad,令我觉得最有惊喜嘅系点每碟寿司🍣都可以根据个人喜好拣加唔加wasabi之类!一试发现好惊喜,寿司质素几高,寿司饭软硬适中,亦唔会太热,寿司饭同醋嘅比例刚刚好,而且每一款鱼生类都好新鲜,估唔到喺香港以咁低价钱都可以食到咁高质嘅寿司🍣,整体而言都系间几高质既寿司店,价钱不算太贵!#峰玉子寿司:即叫即整的,玉子热烫烫,无论质感定味道都一流,唔会太甜#三文鱼寿司:唔太肥美,又不够厚身,不过食落鱼油够,唔算太差,唯一优点系好长身#帆立贝寿司:刺身食落好新鲜,亦相当鲜甜,好好食,可以一试!#芥辣八爪鱼军舰: 紫菜好脆,亦好足料,由其是系芥辣八爪鱼,份量好多,味道好香浓