2020-06-04
今日黎左一间装修几高级,嘢食好有创意嘅餐厅食饭,叫咗一个12道菜嘅omakase▶️winter on fire. 前菜:牛油果沙津,呢个沙津最特别既地方系陈皮梅既包装其实系牛油果黎架!mix 埋d 蛋一齐食,好开胃。野饮师傅就比左海草鱼子x7up, 加d 海草鱼子落七喜度,几有视觉既效果,饮落似香槟既感觉,但佢又不含酒精。刺身有四款,几精致。烟熏鸭胸呢碟菜式嘅摆设花心思,鸭胸加上烟熏嘅味道,真系几唔错!另外佢仲有一粒蛋,烟熏味都几重。废老x汤用蒸馏嘅方法整个汤,第一次见到呢一个方法,觉得好新颖特别。汤入面嘅鱼胶锁住啲海鲜同带子,几鲜甜。呢一味𩠌系用咗铁板烧同烧肉嘅概念,将生菜包住烟三文鱼,佢用嘅系日本生菜🥬呢款菜式用咗泊车俾人抄牌食牛肉干概念,我哋将牛肉加上菠萝同埋抄牌嘅食用纸,就好似食紧汉堡嘅味道咁。鱼虾蟹,好似我哋新年喺度赌钱咁,好搞笑!其实佢系将鱼虾蟹变成炸物,好有嘅效果!呢款菜式分别有马友鱼同豆腐,豆腐加左你是忌廉,配上西京汁同菠菜汁,good。仲有两款菜式分别系泥土同埋甜酸苦辣,不过唔够quota俾我上载图片了😝😝甜品佢就俾咗几款我哋,又有得玩有得食嘅Lego糖、菠萝、仲有寒
刺身有四款,几精致。
烟熏鸭胸
废老x汤
甜品佢就俾咗几款我哋,又有得玩有得食嘅Lego糖、菠萝、仲有寒天。
寒天+蒟蒻+柚子绿茶+提子,好似我哋平时食食荞麦冷面嘅概念,好特别好新鲜!