2023-03-03 60 浏览
第一次嚟到 #中环街市 😮 原来呢度唔系一般嘅街市🛍 而系翻新重建过后 变成咗充满美食&打卡位嘅热门景点📸一楼有一间几特别嘅咖啡店☕️ 以靓靓嘅 tiffany blue 为主色💙我点咗杯『咖啡蓝调 Coffee Blues』️☕️估唔到咖啡味超级香浓得嚟 但又唔会盖过咗清新嘅蝶豆花味🦋 加上佢系用丝滑嘅燕麦奶冲🥛又靓又健康💪🏻适合近年爱绿色饮食嘅大家🍀另外点咗杯热朱古力🍫 个纸杯&拉花都系好靓😍除咗有特色嘅咖啡饮品之外, 仲非常支持推广本地街头音乐文化🎸 经常都会有唔同嘅 busker 喺咖啡店前面表演🎤而每买一杯咖啡☕️ 扫描收据上既QR Code🧾可以投票支持你喜爱嘅Busker🎶咁佢哋就会有每杯$5既资助💕热爱本土文化嘅大家 快啲去支持佢哋啦😍

我点咗杯『咖啡蓝调 Coffee Blues』️☕️

Coffee  Blues