2018-09-16 142 浏览
星期六返半日,放工梗系要犒赏自己嘅五脏庙啦荃湾大河道至众安街呢头真系好多野食,中西日韩泰乜都有,有时太多野拣都好苦恼念唔掂食咩,最后决定去边我最爱嘅地皇美食广场呢度有好多间小店,价钱一般都够平易近人嘅,好似我经常食嘅三𩠌饭,$36蚊食到捧住肚走丫不过今日想食下新野,拣咗呢间平日都见广场呢度好多人食嘅面店间店系美食广场嘅最入面,唔难揾嘅佢有啲似车仔面,𩠌同面底都有得拣包野饮㗎,有罗汉果同豆浆可以拣Order咗之后,老板会提你几多分钟之后返嚟攞我真系计住时间返去,真系煮好咗㗎,好准时👍🏻同埋唔知系咪过咗lunch高峰时间,老板好好心机帮我调辣味,平时我就好少食辣,亦都食唔到太辣嘅野不过老板话呢个麻辣味系精萃,会提起成碗面嘅味道,叫我试下,见佢咁盛意拳拳,就试下啦老板逐啲逐啲咁加啲辣味,每加一次都叫我试下咁加咗辣味嘅汤又真系香啲嘅,麻多过辣,唔太好辣嘅朋友仔都可以食得到老板都话如果忙起嚟就做唔到咁帮客调味啦,不过佢都希望可以尽量俾到客食到佢哋最好嘅出品咁话每一个客佢都会提个最好几耐食晒啲面,如果唔系口感无咁好,又话饮晒啲汤可以返去加汤等等今时今日仲有呢啲咁有heart嘅小店,真系好滚动佢啲阔
星期六返半日,放工梗系要犒赏自己嘅五脏庙啦

念唔掂食咩,最后决定去边我最爱嘅地皇美食广场

不过今日想食下新野,拣咗呢间平日都见广场呢度好多人食嘅面店

间店系美食广场嘅最入面,唔难揾嘅

佢有啲似车仔面,𩠌同面底都有得拣

包野饮㗎,有罗汉果同豆浆可以拣

Order咗之后,老板会提你几多分钟之后返嚟攞
我真系计住时间返去,真系煮好咗㗎,好准时👍🏻

老板逐啲逐啲咁加啲辣味,每加一次都叫我试下

今时今日仲有呢啲咁有heart嘅小店,真系好滚动

佢啲阔面感觉同刀削面好似,但就无咁厚,烟烟韧韧咁,粒云吞好大粒,比乒乓波大,入面都好足料,啲肉比肥膏多好多好多好多,我好怕好似啲点心类食品咬落去满口膏,呢粒唔会丫,萝白都炆得好淋又无根,唔怪得上亲嚟呢度都有咁多人食啦,要俾个like👍🏻佢丫
2018-09-08
  • 四川饺子