2023-07-30
知道姑妈呢几日会嚟香港玩,所以Book咗呢间素食餐厅比佢试吓出乎意料,呢间素食餐厅水准好高!我哋order咗7道𩠌1个汤羹1. 鲍心翅肚羹 - 虽然咸咗少少,但系用料十足,亦无重芡汁!2. 片皮鸭 - 好有心思!佢用咗猴头菇做底,面头系脆脆腐皮,当然一定无真鸭咁香,但系猴头菇有心思地酥炸过,十分香脆,仲少咗一份太油腻嘅感觉!3. 榄菜肉松炒饭 - 呢个炒饭连姑妈都话正我都忍唔住食咗两碗,佢炒到粒粒分明,烟烟银银,十分有咬口,加埋榄菜嘅香,呢个炒饭值得推荐4. 椒盐豆腐 - 呢个豆腐真系超正!!食过咁多椒盐豆腐,呢度做到外脆,唔油!仲内软!5. 咕噜肉 - 虽然比起其他𩠌菜,咕噜肉稍有逊色,但过汁后都仍然保持到水准!6. 素叉烧 - 素叉烧系我食过最好味嘅一间7. 椎山白菜 - 主要平衡番其他菜式的油腻感8. 红烧豆腐煲 - 有心思地除咗有豆腐,仲有加素鱼腐,多咗一个层次9. 芒果布甸 - 可惜今日椰王卖哂!但芒果布甸都好好味总结,十分喜欢餐厅服务,其中一个印度叔叔超级Nice佢仲会默默观察其他食客嘅需要!好欣赏佢当然唔少得系超群出众嘅食物水平会再来光顾
所以Book咗呢间素食餐厅比佢试吓
出乎意料,呢间素食餐厅水准好高!
我哋order咗7道𩠌1个汤羹
6. 素叉烧 - 素叉烧系我食过最好味嘅一间