2022-09-06
🥘 | Rustico |📍荔枝角长义街9号D2 PLACE一期地下G01舖想试呢间西班牙餐厅好耐,仲摸过一次门钉😮💨所以今次提早订枱试一试佢个Lunch Set Menu, 包咗面包、头盘、主菜、甜品同饮品各一🤍🥖面包点完餐就会送上两款暖暖哋嘅面包,可以蘸佢哋嘅橄榄油同黑醋🥩生牛肉薄片伴芝麻菜配曼彻格芝士,油浸车厘茄及松子仁生牛肉份量都算多,而且切得薄同大块,可以包住配菜一齐食,口感丰富🍖西班牙白毛猪火腿配特选蜜瓜及沙律超钟意食西班牙火腿!蜜瓜唔会太甜抢晒火腿嘅味,好开胃🥘经典西班牙海鲜烩短天使面"Fideuà"配香蒜蛋黄酱 HK$188呢只天使面系短身,其实食落有啲似再幼身嘅米粉,食落口感唔算特别好,但胜在佢煮得好入味,好浓郁,食落唔干,加上海鲜都煮得啱啱好🙂不过!有得拣都会拣返烩饭!🍖炭烧澳洲羊扒配西班牙青酱及田园沙律 HK$ 328Lunch Menu 选择唔多,谂住稳阵就拣返羊扒😂我就觉得一般般,唔重羊味🍰当日嘅甜品系合桃蛋糕,正正常常!📝呢间餐厅整体都不错,装修好靓,亦睇得出每道菜做得用心,今次就觉得前菜比主菜更出色!唔想摸门钉记得要book位啊!
🥖面包
点完餐就会送上两款暖暖哋嘅面包,可以蘸佢哋嘅橄榄油同黑醋
🥩生牛肉薄片伴芝麻菜配曼彻格芝士,油浸车厘茄及松子仁
🍖西班牙白毛猪火腿配特选蜜瓜及沙律
超钟意食西班牙火腿!蜜瓜唔会太甜抢晒火腿嘅味,好开胃
🍖炭烧澳洲羊扒配西班牙青酱及田园沙律 HK$ 328
🍰当日嘅甜品系合桃蛋糕,正正常常!