2023-10-13 55 浏览
呢间餐厅系用夜晚同星星做主题,行到门口,已经见到好大个好靓既月亮display打卡位,入到餐厅见到每张枱上面都有个星球灯,而餐厅个橱窗系用左梵高既starry  night 做display, 呢个装修我觉得好靓~同朋友一人叫左个晚餐,好想推介个龙虾汤,个虾味好浓,但令我最有惊喜既系个龙虾肉,除左龙虾肉唔系间间餐厅都有之外,系个龙虾肉好爽口,佢应该系有另外烹调过而唔系直接落汤煮。而且入面系有几粒大大既龙虾肉,一啲都唔孤寒~ 呢个系我地跟餐加左$18既汤,个人觉得抵到烂。之后就到个意式海鲜意大利宽面,一上枱就已经闻到好香既煎虾味,而且全部海鲜都好新鲜,个宽面好有咬口~至于个香煎美国安格斯西冷牛扒真系好厚,我地叫左7成熟,但个扒都好juicy好易切开,佢跟左个mustard同烧汁,仲有好多配菜,个人比较钟意烧汁~个晚餐有跟甜品,我地另外加左钱叫特饮,我叫左黑天使,即系黑牛, 我钟意球朱古力雪糕一啲都唔hea, 个雪糕入面除左有朱古力碎,仲有朱古力既饼喺入面。而个奶冻都好好味,唔会太甜~

龙虾汤+是日餐汤(甘笋汤)
法式龙虾汤

意式海鲜意大利宽面

黑天使
奶冻
前菜沙律
2023-10-12
龙虾汤+是日餐汤(甘笋汤)
法式龙虾汤
意式海鲜意大利宽面