2024-02-28
今次同朋友仔嚟到中环苏豪区的一间楼上餐厅,佢系台湾野再mix埋创意鸡尾酒❤️入到去个环境都好有情调,坐系度饮住酒都几chill😏而且店员都好有礼貌,整体的气氛都唔错👍讲下啲野食先~我哋今次因为上去饮酒,所以叫左啲烧烤🍖送酒一流,惊唔够饱叫左个饭share,份量啱啱好…烧牛仔骨佢哋餐厅的牛仔骨唔错,大大件,完全满足到想大大啖肉咬落去的感觉,而且好有有牛肉味,唔会比啲味精盖住晒啲牛肉的香,中间丰富的油脂,加上牛肉质地几滑,真系值得推荐,值建议要趁早食,冻左就冇咁好啦🫢烧鱿鱼鱿鱼🦑都系劲大份,又系一个视觉享受~食落去唔会太韧,烧到啱啱好,又唔会咬唔开👍配料感该系孜然味,整体好大件好满足鸡软骨鸡软骨食落去第一感觉系甜甜地,佢整到啲软骨好脆,好有咬口👍👍多春鱼多春鱼店家比的都系爆晒春🫢味道都几好,主要系条条都多春加分~鲭鱼呢个又系劲大份,一上到都吓左下,平时好多餐厅都系细细条,估唔到比咁大条,真系抵晒😂而且味道都唔错呀~同日式鲭鱼差不多味~樱花虾卤肉饭睇落细细碗,结果2个人share都够晒👍樱花虾如图所示真系好多好多,好足料,底下仲铺满卤肉,再加饭即烧的流心蛋,真系啖啖都系配料….难怪个个去都推荐
烧牛仔骨
烧鱿鱼
鸡软骨
多春鱼
鲭鱼
樱花虾卤肉饭
睇落细细碗,结果2个人share都够晒👍
樱花虾如图所示真系好多好多,好足料,底下仲铺满卤肉,再加饭即烧的流心蛋,真系啖啖都系配料….难怪个个去都推荐👍
府城虾卷
呢个我最钟意~趁热食好香口,表皮好脆,入面虾味都几重,同埋咬落去都几软糯,食极都唔厌
来到中要紧系要饮酒,听讲呢度的老板有十几年的调酒经验,有幸今次饮到老板调的酒~如果有需要,老板都可以为唔同人订制👍
Sour
我哋叫左餐牌上的Sour~随酒附上百香果,果肉上面铺满烧过的盐,酸口带咸,好特别的口感~建议食完再饮酒~就会有唔同的层次☺️杯酒都好饮,唔会太苦,饮落都有酸酸地lime的味道同黑糖👍
Sweet
另一杯外观几靓,表面有一层Cream~呢杯系配有芒果汁的椰子水调配,甜甜地,又唔会抢左酒精的味道~
我哋发现餐厅仲有一个Party Room,房间入边仲有个卡拉OK同大电视,可以成班朋友一齐唱K,同埋间房都几大,见到有独立厕所~$3000开房,一大班人嚟玩价钱唔算贵👍
整体嚟讲体验都算唔错😝