2022-12-12 92 浏览
话说系娘家附近开左间新餐厅😍间餐厅嘅装修好特别,好似大排档咁,餐厅主打新派粤菜,等我带埋圆圆同圆爸去试下好唔好味先😚我地三个唔系叫咗好多野食,但就超级饱😂我最推介黑松露玻璃烧鹅🦢,第一次食黑棕鹅,卖相好特别😳一上枱已经闻到好香嘅黑松露味,好吸引!一咬落去果阵!哇,点解个皮可以咁脆咁多汁😱食落肉质仲好嫩滑,淡淡黑松露味加埋烧鹅嘅香味,出奇地夹😍呢个真系诚意推介👍🏻👍🏻🦀之后仲叫左个糯米炒膏蟹,一上枱果阵,圆圆就劲开心🤣因为佢好钟意食蟹㗎!呢只膏蟹好大只,仲爆多膏,配埋个糯米饭真系唔错,而且好大煲,啱晒一家中细分嚟食🤣🪱跟住叫左个蜜汁脆烧鳝,咬落去脆卜卜,配埋香甜蜜味,好好味呀😍而且仲完全食唔到骨,好神奇😳怕食鱼嘅我都忍唔住食左几旧🤣🤤最后仲叫左个炸馒头同埋杨枝甘露畀圆圆,圆圆食到舐舐脷!呢间餐厅价钱合理,座位都坐得好舒服,值得一赞呢度系有小童嘅座椅提供。唔讲唔知原来呢度早市午市仲可以饮茶食点心㗎,等我下次再带爸爸妈妈过嚟饮茶先🥰

黑松露玻璃烧鹅

黑松露玻璃烧鹅