Menu 🧸 : 月见浮云☁️亲子丼 $1184.3牛乳富士山🗻奶酪 $48小豆岛 $58台湾 等等。等一期一会冬片青茶 $58_________________________食物🧸 : 一见到月见浮云就想去食,因为见个浮云☁️感觉就好开心又可以放空下既感觉。当然不只外貌讨好,亲子丼系用鸡柳配鲣鱼汁,鸡柳煮到入晒味,加上配埋鲣鱼汁既饭🤤。(食完可以放空一下下☁️)富士山奶真系好靓好浓牛奶味,系我既至爱富士山🗻。(睇唔到真既睇住呢个顶住先)小豆岛真系要介绍下,系酱油雪糕+日式豆乳葛饼+瓦饼+和风紫菜🤤。初初系谂住试下啦既心态(好似怪怪的),点知酱油味雪糕加小小昆布甜甜咸咸又有少少咬口咁,好好味😋,加埋紫菜同下葛饼感觉好新奇好正🤤。环境🧸 :好舒服又好文青既小店,一个好舒服好清新又好简单既地方,适合坐低倾吓计,打下咭。员工🧸 : 𠮶日我地拎住好多野,员工叫我地放底d野喺长凳上面先,重话你地点左餐先上去就唔洗行上行落🥰。重会细心介绍佢地既野食🤭走既时候又问下我地觉得野食点,又叫我地落楼梯小心点👍🏻。员工超贴心的(好不好)🥰*生日有小生日牌仔🎂另外餐厅有得booking既,上佢地网站就book到。
Menu 🧸 :

食物🧸 :

环境🧸 :

员工🧸 :
重会细心介绍佢地既野食🤭
走既时候又问下我地觉得野食点,又叫我地落楼梯小心点👍🏻。
员工超贴心的(好不好)🥰

*生日有小生日牌仔🎂
另外餐厅有得booking既,上佢地网站就book到。

Address🧸 : 香港西营盘第二街 6-8 号德明楼地下 A 舖

@nggyn_
#nggynkitchen #nggy #nggyn #saiyingpun #saiyingpunfood #saiyingpuncafe #hkfoodie #foodiehk #foodieblogger #foodieig #foodie #hkig #hkblogger
#eatwithkankan
#跟住勤勤食好西
#西营盘cafe #西营盘美食 #月见浮云亲子丼 #小豆岛 #富士山奶酪
#勤勤食尽西环系列
  • 小豆岛