2021-09-22
@铜锣湾放工同朋友去咗「豊胜手丼」食日本嘢,好耐冇食啦!呢到嘅食物质素唔错,价钱都合理。装修好精致,有去咗日本嘅感觉。丰盛刺身盛合$288Salmon, Sea Urchin, Red Shrimp, Tuna, Bloody Clam, 一份有十二件,摆盘都好靓!影相一流啦!三文鱼都油脂感好充足,同啲高级食材都有得挥!海鲜五色丼$248Salmón, Yellow Tail, Red Shrimp, Scallop, Purple Sea Urchin 啲鱼嘅用料新鲜,我最中意粒带子嘅鲜味!个饭系日本米加咗啲醋,食落好烟韧。生烧鳗鱼$198鳗鱼烧得好香,个表面仲好脆卜卜添。同平时照烧嘅感觉好唔同,又几好食!岩盐烧安格斯肉眼$188我地叫多咗块排,有好多蛋白质!肉质鲜嫩多汁,岩盐令佢嘅香味更加突出。唔会太熟,口感一流。波子汽水$36童年回忆梗系要叫嚟饮下,一样咁好饮。感觉返晒黎!信州苹果梳打$36苹果汁好香,偏甜。
丰盛刺身盛合$288
海鲜五色丼$248
生烧鳗鱼$198
岩盐烧安格斯肉眼$188
波子汽水$36
童年回忆梗系要叫嚟饮下,一样咁好饮。感觉返晒黎!
信州苹果梳打$36
苹果汁好香,偏甜。