2017-06-29
刚刚星期曰同K先生去咗光顾位于大坑人气拉面店拉面来我地选择中午时段去食,非繁忙时段吾晒等位入到去拉面店内,真系有一种去左日本嘅感觉,店内装修同格局都好有日本feel而店员非常礼貌地同耐性地介绍餐牌食物俾我地。佢介绍我地食魂之一杯,攞过奖嘅拉面,每日只会卖十碗。我都好好彩,今日第一次去就食到呢碗拉面。魂之一杯($98),我觉得非常好味,个汤底极浓厚,而拉面非常弹牙,另外豚肉非常嫩滑,果然系得奖之作。而K先生就叫左个浓厚魪豚骨汤面。呢个浓厚魪豚骨拉面($98),豚肉份量非常多,而且很好味,K先生好钟意食,佢话汤底好好味,想饮晒佢。而小食我地就叫左炭烧鸡翼拌薯仔沙律($39)同自家制饺子($38)。炭烧鸡翼个烧冲真系好入味,而且鸡翼系无骨,肉质好滑,非常好味。而煎饺子很好味,配上拉面一齐食,天气炎热,我同K先生都叫咗苹果梳打饮,味道很清新,一边食拉面一边饮苹果梳打,真系透心凉。其他款嘅拉面都好想食,下次再黎食过先
我地选择中午时段去食,非繁忙时段吾晒等位
而K先生就叫左个浓厚魪豚骨汤面。
而煎饺子很好味,配上拉面一齐食,
其他款嘅拉面都好想食,下次再黎食过先