2023-10-28
餐厅名: La Serre地址:观塘海滨道90号地下1号舖有行开观塘海滨既一定知依间餐厅!平时跑开步见到已经觉得间餐厅既气氛好Chill好写意!餐厅装潢亦都好靓!环境十分优美,望住个海景食野真系好正!黎开观塘海滨一定要试吓依间餐厅!今次同另一半拍拖,专程带佢黎食依间餐厅,叫咗两个主食,两杯野饮,分别系:Gunner (Ginger Ale, Ginger Beer, Bitters) $78Gunner,啱哂香港人口味!摇出嘅Ginger Ale同Ginger Beer混合,再加埋苦艾酒,味道香辣同苦甜交融,一饮舒畅!系夏日消暑同享受时光嘅绝佳选择! 🥃☀️Berries Combination (Cranberry Juice, Fresh Blueberry, Fresh Strawberry, Blackberry Syrup, Soda) $78呢一杯Berries Combination,真系鲜果盛宴!佢系用几种唔同鲜果沟埋一齐!蔓越莓汁、新鲜蓝莓、新鲜草莓、黑莓糖浆同汽水交融,果香四溢,酸甜爽口!一口可以尝尽多种莓果滋味,绝对令人心旷神怡!真系好清甜爽口!🍹😋😋日本花鱼一夜干
地址:观塘海滨道90号地下1号舖
日本花鱼一夜干饭 $220
日本花鱼一夜干饭!鲜嫩的花鱼与米饭完美结合!每口都能感受到浓郁的海味。经过一夜的腌制,米饭更加入味,口感绵密。净系食饭已经觉得好好味,让人回味无穷!钟意食鱼既朋友真系唔好错过!😊😊
烧法国鸭胸 $198
烧鸭胸做得到外脆内嫩,肉质鲜美,每一口都是享受!配埋卢笋,烧茄子,炸薯饼,番茄仔,相当丰富!!