2024-07-15 18 浏览
我几钟意揾中环上少少嘅餐厅,贪呢度嘅餐厅环境通常都chill得嚟又有水准,呢家都唔例外。先嚟试下佢哋七味鱼翅,出面好多都系鸡泡鱼干,呢间可以试下d特别嘢😝无骨,鱼味好浓,烟烟韧韧,𩠌酒一流!葱油烧牛舌牛舌一上枱有惊喜,因为估唔到咁厚身,调味啱啱好,仲可以食到牛味。加上厚身,烧完出嚟都系咁嫩,必食!西班牙五花腩五花腩嚟讲偏瘦,肥膏唔算多,反而西班牙猪味好浓,唔系急冻货可比,烧完出嚟好香口。蒜片牛肋肉,一口牛牛肉无烧到鞋,味道正常有牛肉味。兰王蛋烟三文鱼烧饭团好香好足料,配埋紫菜丝食唔停最后讲下两样蔬菜蒜芯好少地方有,今次试下,烧到少少焦,中间嫩,口感几好;秋葵烧得几好,细细条无渣,呢个推介,烧得好好食!最后想讲下佢哋嘅串烧唔算好咸,问一问原来佢地专登简左样无咁咸嘅盐做调味,所以可以食到原味道,呢个小心机几抵赞。推介畀大家嚟试下!

葱油烧牛舌

西班牙五花腩

蒜片牛肋肉,一口牛
牛肉无烧到鞋,味道正常有牛肉味。

兰王蛋烟三文鱼烧饭团
好香好足料,配埋紫菜丝食唔停

最后讲下两样蔬菜