2023-10-15
元朗呢间叫做野川拉面之深烧食堂既晚餐真系选择多多又丰富。拉面/乌冬,寿司刺身,锅物,串烧,真系咩都齐晒。今晚我同一班朋友就食左以下咁多嘢!烧扇贝,有辣有唔辣任君选择!牛油锡纸金菇,我简左辣味,好惹味,唔会好辣。肥牛金菇卷串,烧得好靓,多汁juicy甲罗烧伴烧鳕鱼干,浓浓既蟹膏同蟹肉配埋烧鳕鱼干一齐食,好正。厚烧牛舌串,好味好有咬口,烧到又香又软!牛肉寿喜烧成个锅超级有惊喜,而且超级好食! 牛肉肉味浓厚,而且块块牛肉都大大块!再配埋浓浓嘅寿喜烧汁味道,同埋加上温泉蛋,成个锅嘅味道都升华哂!扬岀鸡柳配赞岐手打乌冬(浓豚骨汤底)一黎到台面已经闻到浓郁嘅豚骨汤底味道,而手打乌冬煮到个质地啱啱好,唔会过软。而扬岀鸡柳颇为脆口,而肉质结实,配上流心蛋同埋有住豚骨汤底嘅乌冬一齐食,正呀!大虾天妇罗每一条大虾天妇罗都非常脆口,而且一啲都唔会觉得油腻,炸粉用嘅份量唔多,令到大虾天妇罗伴随住薄薄嘅一层外皮,咬落口条条都非常好味!三文鱼腩上到枱已经大饱眼福,师傅嘅刀工刻喺三文鱼腩上,而每一片三文鱼腩都超级肥美,肉质超级结实,细味每一嚿都系一次非常好嘅品尝经验,超推荐!三文鱼籽寿司,好新鲜,粒粒爆汁!海胆寿司
拉面/乌冬,寿司刺身,锅物,串烧,真系咩都齐晒。
今晚我同一班朋友就食左以下咁多嘢!
烧扇贝,有辣有唔辣任君选择!
牛油锡纸金菇,我简左辣味,好惹味,唔会好辣。
肥牛金菇卷串,烧得好靓,多汁juicy
厚烧牛舌串,好味好有咬口,烧到又香又软!
牛肉寿喜烧
扬岀鸡柳配赞岐手打乌冬(浓豚骨汤底)
大虾天妇罗
三文鱼腩
三文鱼籽寿司,好新鲜,粒粒爆汁!
海胆寿司
呢两款寿司摆埋喺同一碟度,个摆盘已经非常吸引,而呢度嘅寿司𠮶种军舰系圆形形式,而每件寿司上面摆满咗超级多嘅三文鱼籽同埋超级多嘅海胆,超好味道,简直系一流嘅享受!