从来都冇谂过中菜可以配埋红酒白酒嚟食😌呢一间新式餐厅真系打开我嘅眼界🤣虽然系楼上铺,但系装修非常之有特色,亦都好华丽😗食物水准亦10分不错😆😆尤其系个凉溪翠鳝😋唔食鳝嘅我见到呢啲头盘,都食咗差唔多大半碟☺️因为甜甜地脆脆地,好开胃,用来配酒真系一流然后呢度个汤嘅摆盘都好特别,我叫咗一盅椰子炖老鸡汤,佢系用一个花瓶装住,内有干坤,打开就系碗汤😆好香嘅椰子味,只鸡都好冧,好易咬仲有个茄子牛仔骨煲都系正嘢😌我系超钟意食茄子嘅人,呢度嘅茄子好有镬气,好入味,唔会酸😁配埋啲好冧嘅牛仔骨,女仔出街食都唔怕😝仲有个其灵龙趸😍😍😍个龙趸嘅肉质好实,好有咬口,够晒清淡健康,日日出街食都咁油腻,呢碟𩠌就好似突如其来嘅一股清泉咁样🥰食完都觉得自己年轻左10年最后就系蜜桃沙律明虾筒😝炸到脆脆的,每件都有两只大虾,再有唔同嘅水果,配埋沙律酱,好怀念呢种感觉☺️紫醉轩 (旺角)旺角弥敦道560号誉发广场4楼

虽然系楼上铺,但系装修非常之有特色,亦都好华丽😗

食物水准亦10分不错😆😆

紫醉轩 (旺角)
旺角弥敦道560号誉发广场4楼