2024-04-14 39 浏览
火焰三椰鸡煲🐔($328)锅底本身跟咗半只鸡,几块红萝卜同埋少许椰子肉👍🏻上嚟𠮶阵店员会用牛油炒香啲鸡,之后落酒点火🤣场面10分壮观👍🏻汤底方面好有心,会用原个椰子、椰皇同埋椰奶整成嘅汤,一次过加落个煲度。个汤底煮到最后真系超浓郁,好鲜甜😋😋而鸡本身都几鲜嫩,冇雪藏味~纽西兰羊肉片🐑($138)羊肉有小小羊骚味(有冇人同我一样觉得有少少先好食🤣)唔厚唔薄,食落啱啱好!!风沙粟米🌽($78)粟米似系采用咗避风塘嘅炒法,所以外皮咸咸地,原本粟米应该系煮过嚟🤔手打黑松露墨鱼丸($52)黑松露味唔算重,但系食得出真系手打!墨鱼丸入面仲有啲墨鱼喺度◔.̮◔ 手打咸蛋黄虾丸($52)呢个几好食,好推荐!虾丸非常弹牙,中间嘅咸蛋黄系爆汁嘅,仲有啲沙沙地嘅口感😋皇帝菜($48)皇帝菜配打边炉是常识吧,正常发挥唔会老!整体嚟讲,呢间火锅店位置算系几方便,不过入口有啲隐蔽😹上到去啲位都几阔落,见到有房仔,如果人多嘅话book埋一间房打边炉都几正!唔想食放题边炉,有时间限制嘅话,有Budget都可以去呢间试吓~
火焰三椰鸡煲🐔($328)

纽西兰羊肉片🐑($138)

风沙粟米🌽($78)

手打黑松露墨鱼丸($52)

手打咸蛋黄虾丸($52)

皇帝菜($48)
皇帝菜配打边炉是常识吧,正常发挥唔会老!