2024-02-08 16 浏览
我同老公都好钟意食烤鱼通常新开的,都会去试下睇下岩唔岩口味😋😋今次啲间,朋友话其他地方都有分店今次终于开到黎港岛区真系不得不试下啦😆😆😆😆睇下菜牌,原来佢地系以鱼去分类先拣左想要边款鱼,之后再拣煮法几特别的地方🔆老坛酸菜豆花烤江团鱼拣左bb辣,不要加麻既老坛酸菜煮法,江团鱼肉质嫩滑,有鱼味唔鞋口,条鱼仲要好厚肉,仲有唔小配菜,大豆芽、青瓜、仲有好多酸菜同埋有啲水晶粉,两个人,其实净食条鱼都够!🔆滑牛肉(火锅)因为想食牛肉,所以加多碟滑牛作打边炉之用,大大碟,抵食! 🔆食肉兽米线套餐一开始点餐时怕唔够食,所以加多个米线餐,我都系拣左酸菜金汤汤底,配上各种肉类:牛肉、鸡肉、五花肉、猪肚、娃娃菜,真系一碗「食肉兽餐」,金汤酸菜味道一流,啲肉入晒味,正!🔆姜葱爽鱼皮而家真系越来越小地方有啲一个菜式,所以每次见到餐厅有我都系必点的!鱼皮好爽脆,配埋姜葱同花生,真系好正!
我同老公都好钟意食烤鱼
通常新开的,都会去试下
睇下岩唔岩口味😋😋

今次啲间,朋友话其他地方都有分店
今次终于开到黎港岛区
真系不得不试下啦😆😆😆😆

睇下菜牌,原来佢地系以鱼去分类
先拣左想要边款鱼,之后再拣煮法几特别的地方

🔆老坛酸菜豆花烤江团鱼

🔆滑牛肉(火锅

因为想食牛肉,所以加多碟滑牛作打边炉之用,大大碟,抵食!

🔆食肉兽米线套餐

🔆姜葱爽鱼皮