2023-12-30 70 浏览
圣诞节长假,约左三五知己要聚一聚~ 有朋友推介呢间韩国餐厅,所以就决定一齐试下喇! 未去之前其实睇过Openrice,见冇乜食评,所以都冇好大期望~~餐厅位置好隐藏,喺正韩印红门市隔离有个好低调好窄嘅入口,唔系专登揾都好难发现,但原来入到去都几大几阔落,只系一坐低嘅时候有啲Foodcourt feel~ 但都几舒服嘅,而且都唔会赶人走。店员大部份都系韩国人,但态度都系Nice嘅~~讲返食物质素先! 一开始其实真系冇抱好大嘅期望,但系食落发现啲食物都好有水准! 我地5个女仔,叫左一个牛膝骨汤饭,半份辣猪手(唔记得全名),一份炸鸡,一份煎饼,仲有一份炸人参鱿鱼~~ 啲份量好大,结果我地都食唔哂🙈五道菜入面最推介系辣猪手,唔系好辣但好惹味!明明叫左半份但个份量好大,我地系咁食都食唔完😋~~ 另外呢度嘅炸物都好出色,个炸人参鱿鱼摆盘靓,食落仲超好食,炸浆好薄又唔油,连怕热气嘅朋友都食到唔停口~~ 炸鸡我地叫左原味+甜辣,平时我对原味一般嘅,不过佢地嘅炸鸡炸得好Juicy,食落又忍唔住食多旧🙈…….可能已经食到尾声好饱,有酱嘅甜辣味炸鸡令我有啲漏,但其实都整得唔错。至于牛膝骨汤饭呢~ 牛膝骨汤有

至于牛膝骨汤饭呢~ 牛膝骨汤有啲淡,朋友话可能唔记得左跟埋盐俾我地?🤔但我自己都接受到清清嘅汤。半半煎饼嘅味道唔错,不过口感比较淋,我会中意脆口啲~

食左咁多野(+两枝米酒),一心以为埋单实好贵,点知除返开每人两百都唔驶,吓左我地一大跳!呢间餐厅CP值超高,食物水准都好好,已经同朋友讲左下次一定要再黎试下其他食物!!
2023-12-29
  • 炸鱿鱼鲜参