2024-02-29
估唔到 #湾仔码头 上盖摇身一变成以婚礼/宴会做主题嘅餐厅 Pier 1929,楼底特高嘅空间,配以特式嘅布置,喺全海景嘅窗边book张枱食饭、同朋友仔打吓卡真系唔错㗎😉 可惜今日天气不似预期,少咗啲自然光啰😙讲到食物方面,又估佢唔到认真有一手。我哋叫咗几份set lunch share嚟食🤤 先上嘅有 #带子南瓜汤,味道香浓甜甜地,仲有啖啖嘅 #带子肉,配埋 #餐包 🥯同 #特制带有鱼香嘅牛油 一齐食,口感好满足😅 我要咗个 #烟三文鱼薯仔沙律 做 #头盘,单系外观已经够晒吸引,肥美嘅 #烟三文鱼 配绵滑嘅 #薯仔肉 🥔令人胃口大开🤤 主菜方面,我哋要咗 #芝士肉酱长通粉、#烩春鸡,仲有 #烤牛柳,几款口味各唔错🤤 长通粉索晒啲肉酱入口都几惹味🤤 鸡肉好嫩滑,不过味道就无太大特式😅 #牛柳 充满肉味,五成熟嘅火路都控制得唔错,不过牛pat pat肉🐮就比较多筋,改用肉眼嘅话就更好喇🤩 最后仲有 #仲芝士蛋糕 配 #雪糕做 #甜品,蛋糕味道唔会太甜,啱晒我口味🤤最后我想赞一赞 #服务员Ken 对客𠮶份热诚,除咗为我哋安排美味嘅一餐,仲充当埋我哋嘅 #摄影师,仲影得唔错添😉 呢餐真系要多
最后我想赞一赞 #服务员Ken 对客𠮶份热诚,除咗为我哋安排美味嘅一餐,仲充当埋我哋嘅 #摄影师,仲影得唔错添😉 呢餐真系要多谢朋友仔嘅安排!好开心呀💗
📍 Pier 1929 (湾仔) 湾仔码头2楼