2014-03-16
本来想试嘅食店揾唔到,黎左喜喜冰室到试下,见佢咁出名,一定有番啲特色野嘅。去到,刚好有张卡枱走,好好彩唔使等位,但要同另一对人share。啱啱系楼梯前一张卡枱,非常迫,差啲入唔到去,只能用单手拎野。餐牌环境都系好怀旧feel,但价钱一啲都唔相宜,几枱人都系咁讲,好在唔系得我一个觉得啫。一场黎到,食贵啲都无所谓啦。伙计落单唔使写低,转头就递上单,仲有个大夹夹住。好快送上嘅热奶茶,香,滑,好饮!免治牛肉饭,只差唔多全生嘅蛋好吸引,食落好有蛋味味腥,整体味道唔错嘅,酸酸咸咸嘅肉酱配上粒粒白饭。另一份叫左常餐,叉烧意粉,呢样真系无特别可言,味道一般,份量偏少。常餐跟嘅双蛋多士,牛油多香口,已经搽定牛油先烤,所以啲牛油全滆又真系几好味嘅。双蛋同样只系微微煎过,都系好有蛋香。五六十蚊食碟饭唔包野饮,话好贵又唔算嘅,今时今日,食一百蚊碗嘅拉面都大排长龙啦,不过啲伙计同收银可以唔好咁串会感觉良好啲啰。
餐牌环境都系好怀旧feel,但价钱一啲都唔相宜,几枱人都系咁讲,好在唔系得我一个觉得啫。一场黎到,食贵啲都无所谓啦。 伙计落单唔使写低,转头就递上单,仲有个大夹夹住。 好快送上嘅热奶茶,香,滑,好饮! 免治牛肉饭,只差唔多全生嘅蛋好吸引,食落好有蛋味味腥,整体味道唔错嘅,酸酸咸咸嘅肉酱配上粒粒白饭。 另一份叫左常餐,叉烧意粉,呢样真系无特别可言,味道一般,份量偏少。 常餐跟嘅双蛋多士,牛油多香口,已经搽定牛油先烤,所以啲牛油全滆又真系几好味嘅。双蛋同样只系微微煎过,都系好有蛋香。