2023-11-16
再访中环 巴西烤肉呢间虽然之前无介绍过其实我都黎过唔止一次🤣一样系好热情既外籍姐姐系门口欢迎你一样都系超多款式既前菜放晒系到比你仼拣一样都有个甜品Corner ,有埋朱古力喷泉 🤩一样都系不断有新鲜烤好既肉 系咁问你要唔要 🤣🤣一个价钱会包晒出面既buffet 同埋 烤肉 ($418 @)而呢间餐厅最特色 梗系佢不断会有啱啱烤好既肉,每一枱都问你要唔要肉,包括唔同种类,鸡、羊、牛、猪 都有 😍唔单止系咁! 一种肉 仲会有唔同部位!!绝对系食肉兽既天堂而我超级推荐 1. Beef oyster blade呢个系牛既shoulder 位,咁当然要配合佢烤得超好 系rare - medium 既熟度,配合呢个位置,肉味香浓,肉汁满满,突显本身牛肉既味2. 西冷 呢个位,其实唔洗多讲 🤣 呢个价钱都有得食!正!3. Ribs 一件细细旧,配上酱汁,而且烤到外皮有啲焦香,而肉身仲系好嫩 😍 4. Pork belly 我呢平时油腻啲都唔得,不过呢个系必试 外皮脆到好似烧肉咁,而肉唔算肥,用左五层肉,令佢肉唔会鞋得黎,又唔算太多脂肪5. 芝士麻薯波波🤣呢个系估唔到,佢系一坐低 送上既餐包其中一样,
呢间虽然之前无介绍过
其实我都黎过唔止一次🤣
一样系好热情既外籍姐姐系门口欢迎你
一样都系超多款式既前菜放晒系到比你仼拣
一样都有个甜品Corner ,有埋朱古力喷泉 🤩
一样都系不断有新鲜烤好既肉 系咁问你要唔要 🤣🤣
肉,包括唔同种类,鸡、羊、牛、猪 都有 😍
唔单止系咁! 一种肉 仲会有唔同部位!!
绝对系食肉兽既天堂
而我超级推荐
1. Beef oyster blade
2. 西冷
呢个位,其实唔洗多讲 🤣
呢个价钱都有得食!正!
3. Ribs
4. Pork belly
我呢平时油腻啲都唔得,不过呢个系必试
5. 芝士麻薯波波
🤣呢个系估唔到,佢系一坐低 送上既餐包其中一样,热辣辣得黎,超重芝士香味,入面烟烟韧韧 (我同个fd比佢惊艳到)
6. Brownie
位于dessert corner 既佢 系我钟意既brownie texture ar
外表脆脆地,上面放左walnut 入面好湿润
唔系饱既话 我仲想食多件 🥹🥹🤤🤤🤤
另外,其实佢啲沙律、前菜都好正架
系中上环salad shop 既quality
而又够多选择 好多菜食添 仲有青口同西班牙火腿添!
可以减少我𠮶少少罪恶感 🤣
而另外,佢既cocktail 都好认真
唔系求其整
做到有layer ,唔单调
佢其实仲有free flow package,如果好饮得既你,加埋都好易回本架