2018-09-27 116 浏览
早几日约左朋友去荃湾食饭,见到呢间餐厅以猫黎作布置,所以吸引左我地去试下。位置都算方便,正正就系荃新天地二期对面。 餐厅布置似酒吧,好有情调。我地好彩前一日订左位,七点半去到已经好多人食紧啦。餐牌嘅选择都算多,所有主菜加$50就可以转做套餐,有餐包,餐汤,沙律,主菜,餐饮咁甜品。我地拣左两个套餐,主菜就拣左德国猪手配酸菜同南瓜汁带子意大利饭。值得一提嘅系职员好细心问我地系咪share食,因为share食的话就会帮我地逐个餐上,唔使吹冻啲食物。仲提我地意大利饭偏硬,要唔要煮淋啲。真系好贴心。落完单好快就上餐汤同面包。 职员帮我地调教左个黑醋汁俾我地用面包点黎食。啲面包上枱仲系热嘅,所以都几松软。 餐汤系蕃茄汤,比较特别嘅系个汤好多蕃茄茸,唔系茶记啲罗宋汤加水,又唔会太酸。饮完汤就上沙律,沙律菜就来来去去差不多,但个酱呢系加左啲芥末,唔会辣,酸酸地。之后就上主菜猪手啦,个造型真系满手咖,成把刀插系只猪手度,职员俾我地影晒相先拎返入厨房切!切完其实唔算好大只,share食就刚刚好啦。 啲皮真系好脆,肉亦唔算咸,好惊喜,因为真系好少食到咁脆嘅猪手咖!食完猪手先再上个意大利饭。职员真系好细心,可

我地好彩前一日订左位,七点半去到已经好多人食紧啦。

真系好贴心。

德国猪手配酸菜

食完猪手先再上个意大利饭。职员真系好细心,可能真系就返时间先煮个饭,所以上菜果阵真系热到出烟咖,好香浓嘅芝士味,拉到丝果只
带子煎左少少,所以个心个系生生地,咬落好软。 至于个饭呢好彩有叫煮淋少少,刚刚好!
南瓜汁带子意大利饭

食完两个主菜就上左甜品同餐饮。甜品系芝士蛋糕,餐饮都系热柠茶热奶茶果啲。
芝士蛋糕

值得一提系呢度水几特别㖞,系青瓜水,好fresh 啊!

下次一定会再去试食其他主菜嘅!
2018-09-20
  • 德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜